söndag 27 januari 2008

tardis, daleks, ni vet resten


Jag har i flera månaders tid gått och aktivt inte sett Christopher Ecclestons sista Doctor Who-avsnitt, på grund av sorgen. Folk har sagt att David Tennant också är bra, men jag hade lärt mig älska min doctor, så det har känts sorgligt att förlora honom. Men idag tog jag steget, och det funkar det med. Åh, David Tennant, tänk att du också kunde!

Mitt andra söndagsnöje är här. Ett quiz, med citat, nördigt. Enjoy!

torsdag 24 januari 2008

åååh!


Min kärlek för Ed Helms är så stor. Och idag fyller han visst 34 år läste jag på IMDb alldeles nu. För något nummer sen var det en fin artikel om honom i Geek Monthly där han visade sina Star Wars-skepp han byggt av typ gem och papper. Fattar ni vilken fantstisk sak. Och när han sjöng den där Abbalåten för Angela med kör i telefonen var körmänniskorna hans riktiga band. De heter Lonesome Trio och han spelar gitarr och banjo. Banjo! Kärleken har inga gränser, det kan jag säga er direkt!

pilotseason

Hej! Televisionary skriver om hur många networks har spolat mesta delen av pilotsäsongen. Läs om det här. Annars rapporteras att WGA och AMPTP börjar sina efterlängtade samtal i nästa vecka. Så vi får väl se hur det går. Själv kollar jag bara på BSG-klippet jag la upp igår om och om igen i väntan på mars. Och flippar ut och flippar ut.

För övrigt, Jocke, har inte sett Tell me you love me alls. Säger du alltså att det är värt det?

onsdag 23 januari 2008

det är väntandet som är det värsta

det är någongång i mars, om man är rädd för spoilers tittar man inte. åhhhh, jag längtar så

söndag 20 januari 2008

guesstimation?


Jag såg Juno den här helgen, och tyckte den var fin och bra. Jag har bara gott att säga om Michael Cera, han kan ju till och med bära upp shorts. Och idag är det Rainn Wilsons födelsedag, och honom älskar jag också, och han dyker upp prick i början av filmen och gör mig bara glad. Allison Janney är ju också med, det gör mig också bara glad. Och Ellen Page är nummer ett på imdbstarmetern. Bara en sån sak!

fredag 18 januari 2008

?!


Visste ni att en del filmer på DVD har ett extra ljudspår för blinda?! Där de berättar vad som händer! Typ: Now there's one logo, the sun coming up behind the earth, the text Universal Studios comes up around the globe. We see the adress www.universalstudios.com. Here's a newsdesk, in the background there's a montage... Och så vidare. Jag hade ingen aning om att det faktiskt gjordes på det här extremt noggranna sättet. Dör!

Strejkande och så vidare

Mycket händer på strejkfronten den här veckan. Jag fick ett mail från en kompis som hört på radion att det var på väg att ta slut, men det verkar vara lite optimistiskt tänkt. Vad som har hänt är att DGA, Directors Guild of America, har gjort ett avtal med producentalliansen, AMPTP, som verkar helt ok med WGAmått mätt. Och det gör att författarna har ett lite bättre förhandlingsläge än tidigare, och lite mer hopp om att bli mötta halvvägs av AMPTP. Sen har producenterna i ett öppet brev på sin hemsida bjudit in till informella samtal med WGA, vilket verkar inte dåligt alls. United Hollywood har bra info, läs här om ni vill veta ordentligt. Deadline Hollywood Daily har också lite, kolla det här.

torsdag 17 januari 2008

aaah!

Fangirls kan ge en så mycket. En sak de kan ge en är scannade sidor av TV Guide där det är bild på Battlestarfolk och mini-spoilers. Här bjuds det.

tv man tittar på på tv


En sak, jag missade Gynning häromdan på tv. Kan någon möjligtvis rapportera? Jag tycker hon är helt fenomenal. Och jag blir nästan lite förvånad själv att det är en helt oironisk känsla. Hon är bra på riktigt!

måndag 14 januari 2008

I don't even have a like life


Tankar mitt i Mitt så kallade liv:
Jordan Catalano, inte riktigt lika kär i honom som när jag var fjorton år.
Visst, man är ju Angela, om man är nån i serien alltså, men hon är ju inte särskilt bra. Rätt så gräslig faktiskt. Sjukt självupptagen, inte en fantastisk vän precis.
Mycket bra mode, mycket fint med flannel. Det finns en särskild flannelklänning, rutig i rött, som jag absolut vill ha på mig.
Rickie Vasquez är den kanske mest genomgående sympatiska karaktären. Han är den jag vill vara kompis med.
Brian Krakow, inte alls lika jobbig som man tyckte att han var förr i tiden.
Patti, Angelas mamma alltså, en bra liksom tredimensionell karaktär. Antagligen därför man tycker hon är så jobbig.
Scener man gillar är när Sharon och Rayanne har saker genemsamt, eller när Brian och Rickie hänger, eller när Jordan ska lära Brian hur man fixar tjejers telefonnummer.

onsdag 9 januari 2008

Yes!


Idag hittade jag Mitt så kallade liv på box. Jag köpte den. Min lycka är gjord. Hoppas den är lika bra som den var när man såg den första gången. Fortsättning följer.

tisdag 8 januari 2008

l for love

Ok, Friday Night Lights är tillbaka. Det var mycket frågetecken för mig, hur ska de klara sig efter hela mord-dramat, hur mår Landry, hur mår Tyra, ska Riggins bo hos familjen Taylor, hur går det för Matt och hemjälpen. Så mycket frågor, så lite tid.

Det började mycket bra, Riggins och hela familjen Taylor har en fin grej på gång, jag gillar hur alla är, helt rätt vill jag tillägga, så sjukt charmade av Tim utom Tami. Men jag förutspår nu, just nu, att det kommer ändra sig. Det var så fint för coach att ha en annan man i huset också. Som hör när han svär och allt. Sen att det slutade som det gjorde, men jaja, det kommer vi till om en stund.

Jag är så arg på Tyra att jag inte vet vad. Jag är osäker på om jag kan förlåta henne någonsin. Och hallå, olagligt att använda sig av ursäkten "du får mig att känna för mycket". När man vet att det är att hon skäms för att Landry är en riktig tönt. Eller är det jag som har fel nu? Och hur snabbt kan de komma över hela dramat? Kanske kunde visat oss lite mer av tänket där.

Buddy Garrety har växt så himla mycket som karaktär också, jag tyckte hela biten med honom var fin, mycket fin scen med ex-frun. Tänk att han har känslor. Men var var Santiago, varför fick han inte följa med och bowla?

Jets och Sharks-storylinen var riktigt festlig, jag gillar när Coach Taylor visar hur hård han är. Det är då jag gillar honom som bäst.

Men min största behållning av avsnittet var nog ändå Riggins, all the way baby! Han är den absolut mest sympatiska karaktären just nu. Så grymt att han tog hand om Julie, och nästa vecka måste coach fatta hyr grym han är och vilken fin grej han gjorde, annars flippar jag ur, Jag hoppas lite att det är Tami som styr upp det.

Och som en bonus, såg ni när de dansade till Soulja Boy? Man kunde se mitt huvud explodera! Jag älskar det!

söndag 6 januari 2008

Jag har inte sett det än själv, men ni vet väl att Friday Night Lights har ett nytt avsnitt ute? Kila iväg och kolla vetja!

torsdag 3 januari 2008

primaries


Med anledning av primärvalet i Iowa tänkte jag tipsa om följande Vita Huset-avsnitt, man lär sig så mycket och det finns inget bättre än att lyssna på rapp dialog talad av Bradley Whitford. Som för övrigt var med i ett X-files-avsnitt jag såg för en stund sen. Men Vita Hiset, kolla
Bartlet for America, #310, hur Leo övertalade President Bartlet att kandidera.
Hartsfield's landing, #315, första primärvalet.
20 Hours in America, #401 #402, dubbelavsnitt, kampanjtal, förseningar, de är on the road. Det är så bra!
Opposition Research, #611, Santos, Josh, New Hampshire, kampanjidéer, kontor i en gammal sportaffär.
2162 Votes, #622, vem ska bli demokraternas presidentkandidat? Convention, kaos etc.
Election Day, #716 #717, säger sig självt.
Kila iväg nu och peta i er det där.

Och jag vill bara hälsa om det är någon som undrar att jag letat på hela imdb och inte hittat någon film ännu som har keywordsen kronologisk, nyår, djur och övernaturlighet. Men jag har inte gett upp hoppet.

onsdag 2 januari 2008

En till sak på listan

När Scullys pappa kallar henne Starbuck, då blir det tårar.

lite mer lista


ja, det är ju det här med Arkiv X. Jag ligger nu på avsnitt 6 säsong 2. Det här är vad jag vet:

Jag älskar
Att Mulder inte lät sina föräldrar kalla honom Fox
The Lone Gunmen
När Scully obducerar
Att de är det bästa teamet på tv
Att de inte kan lite på någon utom varandra

Jag älskar inte
Sista sekunderna i varje avsnitt när det alltid ska bli lite extra mystisk musik och så får man se monstret de trodde var dödat öppna ögonen. Typ.

Mer bra än dåligt! Yes!

ny tid ny strid


Gott nytt år alla! Nu är det slut på det här lovet, och vad mycket vi har att prata om eller? Ni har ju inte fått en enda årsbästalista från mig, så här kommer lite lite av det. Jag kommer inte blanda in strejken i det här nu, ok. Det får vi ta hand om vid ett senare tillfälle.

Finaste nya för mig 2007 har nog varit
Friday Night Lights, som jag började kolla på i början på året
säsongsavslutningen av Battlestar Galactica, som fick mig att nästan totalt flippa ut
allt man sett av 30 Rock
Andy Bernard och Toby i The Office
kanske nästan hela The Office ändå, när jag tänker efter
att Jordan McDeer och Danny Tripp döpte barnet till Rebecka Tripp. Becky.

Lite av årets besvikelser
att Pushing Daisies tappade, jag känner ingenting för dom, när jag trodde att jag skulle gilla så mycket
att man slutade över huvud undra hur det skulle gå i Heroes
att de la ner Studio 60
att sista Veronica Mars var ett sånt icke-slut. Och där vill jag tillägga att jag var ett sjukt stort fan av serien, men det blev så mycket nerförsbacke att det inte knäckte mig att det var över, men dom kunde väl ha gett oss nåt som var lite mer avslutande, eller?

Saker att se fram emot
Sista säsongen av BSG. Trailern dödar mig, snart är det mars!
Det finns 6 avsnitt kvar av Friday Night Lights som inte sänts ännu
Lost kommer ju tillbaks om bara två kanppa veckor, vi kan prata om hur jag i princip tycker att det är en kalkon då, men man vill ju veta hur det ska gå
Sarah Connor Chronicles har premiär den 14e januari, piloten var väl sådär, men Summer Glau är ju med, och hon är grym. Det är mycket gamla bekanta som dyker upp där
Det är nya The Wire, som jag inte är ikapp med, men kommer bli om ett tag, jag uppskattar så att det ligger och väntar på mig
Jericho kommer tillbaka, efter världens bästa fan-jordnötskampanj


Ja, det finns säkert mer, och det kommer sen. Märker ni att jag saknat er?