onsdag 30 juni 2010

Homicide, nu börjar vi!


Nu har jag alltså kollat på dom tre första avsnitten av Homicide, om det inte är helt klart för folk är det alltså ett polisdrama från 93 gjort av en del folk bakom The Wire, skapat av Paul Attanasio, som för övrigt producerat 130 avsnitt av House och skrivit Donnie Brasco och Quiz Show, coolt! Vi är i Baltimore, på mordroteln, det är precis som The Wire en ensemble, ännu ingen tydlig huvudroll iallafall, och väldigt låg färgmättnad. Alltså, typ så nära svartvitt man kan komma och fortfarande kalla det färgteve. Eller så är min dator lite wack.

Vi får lite av en ingång till mordroteln av den nya medarbetaren Tim Bayliss, och jag som är skadad är ju sjukt uppspelt över att det är Jake Kane (ni minns väl Veronica Mars?!) som spelar. Den som svarar i telefon på kontoret får liksom ta fallen, och hans första samtal blir ett barnamord. Allt jag kunde tänka var, Jake, om typ tio år kommer du också veta hur det känns att ha ett mördat barn. Sån är jag, kan inte låta bli.

Såhär tre avsnitt in har jag inte riktigt lärt mig alla namn, eller lärt känna alla karaktärer ordentligt, men det här är vad vi vet om dom än så länge: Vi har ensamvargen Pembleton, som är snabb och bra på att avsluta utredningar. Sätts såklart ihop med nykomlingen, jag tror dom kommer kunna lära varandra mycket om livet och polisarbetet osv. Det finns den stränga polischefen, som ändå bryr sig. Det finns några riktigt tunga team, mitt bästa än så länge är ändå Baldwinbrodern och Melissa Leo. Dom har redan pratat om vänskap och partnerskap (Hugo! Redan två avsnitt in!). Sen finns det han som är besatt av Lincoln-mordet och hans partner, också vassa. Och den tjocka nyskilda gubben , kanske min favorit. I gårdagens avsnitt fick han gå på dejt med den heta coronern, han var så rar! Och när han småpratade med sin granne som byggt en kista, som spelades av Luis Guzman, dog alltså. Munch, alltså Richard Belzers karaktär, han har inte riktigt kommit in i leken ännu, men jag känner att vi kommer bli riktigt goda vänner.

Lite andra strösaker:
Min mamma sa om Melissa Leo, dom har liksom tagit en riktigt snygg tjej och stylat henne som en medelmåtta. Det tyckte jag var rart.
Avsnitt tre, Edie Falco som polisen som skjutits fru, ett geni!
När Giardello vill få sin vilja igenom visar han upp ärren från dom gånger (3!) han skjutits i tjänsten.
Det är festligt med tanten som gifter sig med medlemmar i sin familj, försäkra dom och sen dödar dom, och scrapbookar deras dödscertifikat och försäkringspappren.

Inga kommentarer: