söndag 30 september 2007

Att lägga ner

Den här veckan upptäckte jag en sak. Jag struntar totalt i vad som händer i Heroes. Jag har inte ens sett första avsnittet för säsongen än, det har ju funnits ute i flera dagar nu. Känns lite konstigt, men jag har helt och hållet tappat lusten. Jag bryr mig inte om dom över huvud taget. Men jag har hittat en annan serie som verkar bli bra. Den heter Life och handlar om en snut som är sjukt zen. Mer om det senare.

måndag 24 september 2007

Från det ena till det andra


Som sagt har jag tittat på Roswell, alienserie i high-schoolmiljö. Sista avsnittet såg jag i förrgår, och jag känner mig inte riktigt så där tom och obehaglig som jag brukar göra när jag blivit klar med en serie. Kanske för att det spårade ur så mycket på slutet. Dom gjorde den där dö-men-återuppstå-med-nytt-perspektiv-på-livet-grejen som kan vara så utmärkt tråkig på tv. Se Grey’s så förstår ni vad jag menar. I mitten på säsong tre var det även ett helt oprovocerat konceptavsnitt, I married an alien. Där spoofar de den klassiska 60-talsserien Bewitched, som Will Ferrell och Nicole Kidman remakade härom året för övrigt. I Bewitched finns en häxa med magiska krafter som måste dölja dessa för omgivningen. Lite som våra aliens i Roswell. Det blir som en önskedröm för vår alienfru att hennes man ska veta om hennes hemlighet, precis som i den idylliska serien. Detta illustreras genom att de spelar upp sin egen skojsiga variant av turer och vändningar där hemligheten ska hållas för de oinvigda. Fast de har fått klä ut sig i festliga sextiotalsoutfits. Inte deras bästa avsnitt kan ju tilläggas.

Konceptavsnitt görs ju i rätt många serier. Vanliga grepp är ju ett direktsänt program, Cityakuten har gjort nåt sånt till exempel. Där serien är som ett ganska klassiskt avsnitt, men man vet att det är direktsänt, så vad som helst kan hända! Etc. Sen har vi det klassiska dokumentäravsnittet. En dokumentär filmas om en av huvudpersonerna. Vi får se det vi annars inte ser, brukar bli lite day-in-the-life över det hela. Funkade bra med CJ i Vita Huset. Ett jättebra dokumentäravsnitt av Battlestar Galactica också, kanske ett av mina favoritavsnitt. Det heter Flight of the Phoenix och i BSG-världen, lärde vi oss då, har tv-n liksom alla papper avklippta hörn.

Åh, nu blev jag pepp på Battelstar Galactica: Razor. Ni kollar väl ikapp så vi kan prata om det sen, efter den tjugofemte november.

Fast det där med konceptavsnitt alltså, tja, de kan ju lyckas. Men är det särskilt ofta? Kan inte komma på så många jag gillar. Kan ni?

söndag 23 september 2007

På TV idag!


Glöm nu inte avsnitt tre och fyra av Friday Night Lights, med början 17.40 på femman. Det är så bra. Och det blir bara bättre. ni kan väl kolla på ett litet klipp till, och sen titta på tv i eftermiddag.

måndag 17 september 2007

Min TV-höst!


Jag har satt ihop en liten lista på vad jag kommer titta på den här hösten. Det blev visst nitton serier till att börja med. Några lär ju droppa av och några lär ju tillkomma. Så om ett par veckor kommer ett reviderat schema helt enkelt.

Måndagar
Desperate Houesewives Säsongspremiär 30/9 ABC
Har inte följt händelserna på Wisteria Lane sen första säsongen. Men nu är Nathan Fillion, känd från fantastiska serier som Firefly och Buffy, äntligen med i en serie som inte kommer dödas av Fox. HA, dom kunde inte döda den ens om dom ville!
Brothers & Sisters Säsongspremiär 30/9 ABC
Visst, lite melodramatiskt etc, men jag vill ju veta hur det ska gå. Sally Field fick ju en Emmy igår och allt! Gått på femman under våren och lär ju fortsätta.
Dexter Säsongspremiär 30/9 Showtime
Tänk att de får oss att heja på en massmördande psykopat. Tänk att allt jag vill är att han ska komma undan! Kan ses på sexan under hösten, hur värt som helst.

Tisdagar
Chuck Premiär 24/9 NBC
Jag har skrivit lite om den längre ner, är peppad på att se vad som händer.
Heroes Säsongspremiär 24/9 NBC
Förra årets mest hypade serie fortsätter, klart jag kollar. Kristen Bell, som jag älskade som Veronica Mars, ska ju vara med under hösten. Ryktet säger att hon har nåt med elektricitet att göra. Säsong ett går på fyran på onsdagar, glöm inte att kolla om ni inte sett förr. Senare under hösten kommer spin-offen Heroes Origins där vi kommer upptäcka nya hjältar. Ses också fram emot med spänning.
Samanthat Who? Premiär 10/9 ABC
Är lite tveksam, men tänker ändå kolla in ett par avsnitt tror jag. Christina Applegate spelar huvudrollen. Hon har minnesförlust och kommer fram till att hon var en vidrig människa, ska hon leva sitt liv på ett annat sätt, och vad kommer omgivningen att säga. Hilarity ensues?

Onsdagar
Damages FX
Glenn Close i thriller i juristmiljö. Sjukt spännande och läskigt. Har gått ett par avsnitt. Jag kan inte kolla det sista jag gör innan jag somnar. Det är läskigt.
Reaper Premiär 25/9 the CW
Är som sagt peppad. Blir spännande att se vad dom gör med den.
House Säsongspremiär 25/9 Fox
Han är inte den bittraste läkaren på tv för intet. Går även på fyran, kolla på honom. Blir intressant att se om det finns något sätt att utveckla formatet. Kan ibland tycka att det är lite väl förutsägbart, formmässigt alltså. Undrar var dom ska ta det hela.

Torsdagar
Gossip Girl Premiär 19/9 the CW
Har inte sett piloten än, det är ju OC-skaparen Josh Schwartz som står bakom. Har läst att det är mörkt och lyxigt och inte ber om ursäkt för sig, vilket låter bra.
Bionic Woman Premiär 26/9 NBC
Är så spänd och förväntansfull. Piloten var lovande. Väldigt mörk. Som sagt är David Eick, ena halvan av BSGs producentteam, den som kommer driva serien, och Firefly och BSG-skådisar kan man spotta titt som tätt.
Pushing Daisies Premiär 3/10 ABC
Tror verkligen att det kommer bli årets serie. Den är quirky och knasig och det är en paj-bagare i centrum, what's not to like? Kommer mer om den senare.

Fredagar
Mad Men AMC
Första säsongen har hållt på i nio avsnitt. Vi följer ett gäng reklamare på femtio-talet. Mycket välgjort, jättefina kläder och miljöer, jag är nöjd.
Ugly Betty Säsongspremiär 27/9 ABC
Ja, den är rätt fjantig, men jag vill veta hur det ska gå! Och America Ferrera fick också en Emmy igår.
Grey's Anatomy Säsongspremiär 27/9 ABC
Ja, den är fjantig, igen, men jag vill verkligen veta. Och Katherine Heigl är sjukt classy, och jag gillar henne så mycket i Roswell som jag kollar igenom nu, och hon fick också en Emmy ju. Ses på femman.
The Office Säsongspremiär 27/9 NBC
Åh, det är så bra! Kolla trailern lite längre ner. Jag blir alldeles varm inombords av glädje att de kommer tillbaks. Går på femman i Sverige, borde ses av alla!
30 Rock Säsongspremiär 4/10 NBC
Fick en Emmy och allt, vilket var kul. Har lite svårt för Tina Fey, men tycker ändå att det är väldigt roligt.

Lördagar
Moonlight Premiär 28/9 CBS
Det är en vampyrserie och Jason Dohring, som vi känner som Logan från Veronica Mars är med. Det är bra. Det har varit mycket problem med piloten, som jag inte sett än. Hela grejen blev omcastad, och David Greenwalt, som var showrunner på Angel, har hoppat av produktionen. Det är oroväckande. Men jag är spänd på hur det kommer att se ut.
Friday Night Lights Säsongspremiär 5/10 NBC
Har redan hypat den lite. Inte tillräckligt dock. Den är värd allt beröm den får. Kolla på femman på söndagskvällar om ni inte sett det än. Förra års kanske bästa nya serie.

Så ser det ut till att börja med. Väntar med spänning på vad som blir bäst.

tisdag 11 september 2007

Allt hör ihop


Jag håller på att kolla igenom den gamla tonårsalienserien Roswell, som WB och senare UPN gjorde 1999-2002. Låg budget, fula effekter men väldigt bra. Skaparen av serien heter Jason Katims. Han har skrivit för Mitt så kallade liv och Boston Public och producerar nu Friday Night Lights, förra årets kanske bästa nya serie. Ronald D Moore, som är head-writer och producent på Battlestar Galactica var medproducent och skrev stora delar av säsong två och tre av Roswell.

Härom dagen meddelades det att Bionic Womans, som jag peppat för, showrunner Glen Morgan hoppar av mitt under produktionen. Kvar som ensam showrunner blir David Eick, som är medproducent på Battlestar Galactica med Ron Moore. Bsg och Bionic Woman delar inte bara producent utan också studio i Vancouver och en del skådespelare. Främst Katee Sackhoff men också Mark Sheppard och Aaron Douglas

Idag fick vi veta att den som kommer styra upp skrivandet av Bionic Woman, eller styra upp och styra upp, jobba med storys och skriva ett par avsnitt, blir Jason Katims, of Friday Night Lights and Roswell fame. Så där fick man ihop det.

Jane Espenson är många fangirls, mig inkluderat, stora manusförfattaridol. Hon har skrivit en massa för Buffy, Firefly, lite Gilmore Girls, ett OC-avsnitt och jobbar nu med Ron Moore på Battlestar Galactica. Ron Moore jobbade långt innan Roswell med flera Star Trek-produktioner, bland annat producerade han Deep Space Nine, där han köpte Jane Espensons första manus. Så där gick det ihop också.

Jag blir så glad när de håller ihop ibland.

onsdag 5 september 2007

Studio 60

Idag klockan 22.00 går tredje avsnittet av Studio 60 på tvåan. Jag tyckte serien var genialisk, har sett alla avsnitt mer än en gång. Tydligen höll inte alla med, eftersom serien lagts ner efter bara en säsong. Men låt inte det hindra er som inte sett den, det gör inget att man missat de två första avsnitten om man gjort det, börja ikväll bara. Ni kommer inte bli besvikna. Aaron Sorkin har gjort en modig serie, och om man saknat Josh, för att inte tala om Danny Concannon, från Vita Huset, så har man många fina tv-timmar framför sig. Kolla nu!

Heroes, FNL

Idag börjar TV4 sända Heroes. Det är ju en sjukt spännande serie, om man inte sett den ännu tycker jag man ska. Två Emmy-nomineringar, sjukt bra tittarsiffror, kritikerrosad, Kevin Smith ska regissera första avsnittet av spin-offen, Heroes Origins, mycket pekar på att man bör kolla in. Men om man letar efter förra års bästa nya serie tycker jag man ska kolla på Friday Night Lights istället. Den börjar på femman den 16e september. Kolla ett litet smakprov, jag tycker det är så sjukt bra

måndag 3 september 2007

Damages


Jag såg precis första avsnittet av Glenn Close nya serie, Damages och jag fick gåshud. Kolla in!

söndag 2 september 2007

Pepp

Två piloter jag sett peppar jag lite extra för idag. Det är slackers, nördiga slackers som råkar bli hjältar. Josh Schwartz, OC-skaparen har gjort två serier som börjar i höst. Gossip Girl, bloggosfärtjejskvaller i fancy östkustmiljö, och Chuck, slacker goes unwilling CIA-medhjälpare. Kolla trailern



Kevin Smith har regisserat Reaper-piloten. Här har en tjugoettårig losers föräldrar sålt hans själ till djävulen, som nu vill ha honom som en slags bounty hunter jagandes flyktingar från helvetet. Den är skriven av två tjejer som jobbat med X-files och Law & Order: SVU, emmyvinnare och allt.



Både Reaper och Chuck jobbar mycket på den där oförstående pucko-boyish charm-grejen. Och så varsin halvmongosidekick som är sjukt lojal och får vår kille att verka lite smartare. Och varsin het tjej som är för bra för dem. Reaper känns absolut lite billigare, men det är lite skönt. Den är inte så producerad, lite mer hemsnickrad, jag tycker det är charmigt. Och Kevin Smith har jobbat med dialog, det märks ju. Det finns ju blinkningar till fansen. Man får vara med på skämtet.

Chuck är regisserad av McG, som gjorde Charlies änglar. Filmen, inte serien. Den är ju glättig på lite samma sätt, men har absolut sina goda sidor. Jag ser fram emot fortsättning på båda, ska bli kul att se vad de gör med det.