fredag 29 februari 2008

för de oinvigda


IMDb har gjort en hiy-larious recap av de tre första säsongerna av BSG. Kolla här! Det är en speaker som är helt bananas ska jag säga er. Spoilers för allt som gått alltså!

kampanja mig hit och kampanja mig dit

Ja, alltså, den här fankampanjen för att rädda FNL har tagit lite fart. Och Kristen på E!Online skriver så stolt om hur hårt de jobbat och hur mycket de samlat hop. Jag tycker det låter väldigt lite. Det har varit lite inflation på kampanjsidan känns det. Det gick ju så bra för Jerichofansen med jordnötterna sist, och det var en sån kraftansträngning också, att alla fans antar jag känner att de har någon slags makt. Men nu, efter en halv miljon pennor hällts ut framför storbolagens dörrar, känns allt så futtigt. Jag undrar om den sortens ihopsamlingskampanj har haft sin korta korta glansperiod och inte kommer funka så bra mer. Det behövs så mycket nu för att det ska kännas som något. Eller?

tisdag 26 februari 2008

Get a fucking haircut. Looks like your mother fucked a monkey.


Jag kollar rätt mycket på Deadwood just nu. Det tog mig väldigt lång tid att känna entusiasm för den. Jag såg de fyra första avsnitten och brydde mig inte så mycket. Det var nästan ett år sen jag kollade sist, och sen var det lördag eftermiddag och jag hade städat lite hemma, pysslade lite i soffan och kände för att kolla på något nytt och helt plötsligt funkade Deadwood för mig. Ibland behöver man verkligen tid på sig att lära känna personerna för att det ska vara nåt att ha. Jag ligger på avsnitt tio på säong ett nu, och vill bara kolla mer och mer och mer. Just nu gillar jag Calamity Jane och Sol Star bäst. Och Charlie Utter. Han är grym. Plus att de svär mycket. Kineschefen Mr Wu kan mest bara säga cocksuckers på engelskan. Annars pratar han bara kinesiska. Det älskar jag.

måndag 25 februari 2008

publiken flippar ut, jag flippar ut! Ja, det är ett fan som under X-Files-panelen på Wonder Con filmat den första trailern.

att bry sig om sci-fi


Jag har de senaste dagarna pratat med flera personer om science fiction. Jag pratade Stina som jag inte känner så bra om Buffy och jag kom till en insikt om mig själv. Hon sa att hon tyckte Buffy var så fjantigt, för att det var så fult gjort och så. Och jag gav mig in på nån slags långrandig typ monolog om hur science fiction bara använder extrema situationer som ett berättarknep, att det handlar om människor och världen vi lever i och så. Och så sa jag: Jag blir så knäckt när folk inte förstår hur bra det kan vara. Det var först när jag hörde mig själv säga det som jag fattade att jag verkligen tyckte så.

Det är ju så att sci-fi kan vara sjukt dåligt. Det är jag helt medveten om, absolut. Men varför skriva av en hel genre när det finns saker som är så fantastiskt bra. Hela grejen är ju att man måste göra en deal med det man kollar på. Det här är förutsättningarna liksom. Det finns vampyrer och de funkar såhär. Eller, det finns femtiotusen människor kvar i universum och de jagas av robotar. Man måste ju komma överens om hur världen ser ut. Vilket man ju måste med vilken annan sorts verklighet som helst. Typ, alla som jobbar i vita huset är kvicka och roliga och förhållandevis snygga. Ni vet ju vad jag menar. Jag vet att jag är sjukt nördig med det här, och att det kanske är lite fjantigt och så, men ni kan väl bara ge det en chans. Kan ni kolla på Firefly bara, jag vet att ni kommer gilla det. Eller BSG eller Buffy. Ni missar så mycket annars.

Jane Espenson skrev en så bra grej för länge sen på sin blogg om hur det pratas om två sorters serier, karaktärsdrivna och storydrivna. Men att hon föreslår att det finns en till kategori, och det är en idédriven serie. Och hur mycket sci-fi sorteras in där, och där ligger mycket av det som folk inte riktigt gillar med science fiction. Läs det här, hon har som vanligt en poäng. Och sen kilar ni och petar i er grejer hon skrivit. För hon är en riktig jävla stjärna ska jag säga er.

Min topp fem: Levan


Min kompis Levan, vi har känt varandra länge, han uppför sig ofta som om han vore min storebror, eller möjligtvis morbror av något slag. Han är även rätt barsk. Han föddes i huddinge för tjugoåtta år sedan. Han är självutnämnd uppfinnare. Här är hans topp fem bästa daytime soaps ever:

5. General Hospital. "Because it's in a hospital, and who doesn't love a hospital. Och den har figurerat i många bra filmer. Tootsie exempelvis. Och House älskar den."

4. The Young and the Restless. Många favoritstjärnor började här. De började karaktärerna här och tog med sig dom till glamour sen.

3. Vita Lögner. För det första hade Vita Lögner två av de absolut bästa signaturmelodierna någonsin. Men det som var så bra med den är att det är den enda svenska såpan som gjorde såpa seriöst och inte tog sig själv på så stort allvar. Och vem kan glömma Jan Stepanek.

2. The Days of our Lives. Princess Gina och Miss Faversham. Bushwoman. Stephano De Mero som kontrollerar hela Salem med chip i folks huvuden. Och låt oss inte glömma Dr Drake Ramoret.

1. The Bold and the Beautiful. Jag kan inte nog förklara hur mycket Levan gillar Taylor Forrester. Han älskar henne så mycket. Vi har alltså känt varandra i typ tio år och han har pratat om henne sen dess.

söndag 24 februari 2008

Happy birthday old man!

Hörrni! Papadama fyller år idag. Just precis, Edward James Olmos blir hela 61 år, kan vi gratulera honom på ett fint sätt tror ni?

torsdag 21 februari 2008

visst hette han klimax eller?


Det rapporteras om Friday Night Lights bäde här och där idag. Det vi fått veta är att NBC letar efter samarbetspartners att göra serien med, för att kunna få upp lite siffror och därför göra en tredje säsong. Typ. Vilket vore grymt såklart.

Vad det får mig att tänka på är något vi inte pratat om ännu. Och det är Jason Street och mirakelbarnet. Och hur det bara bara får mig att tänka på Tre Kronor. Jag vet inte om ni minns det men Klimax blev ju skjuten av sin pappa som rånade en bank för att han blivit av med jobbet men inte vågat säga något hemma. Eller hur det var. Han blev skjuten och därmed förlamad. Han försökte ta livet av sig. Men han tog sig samman och gjorde mirakulöst sin tjej med barn. Det var ett mirakel alltså. Sen döpte de barnet till River efter River Phoenix och sen dog hon ju. Fy vad sorgligt. Och nu tänker jag på det, så fort jag tänker på Jason Street. De måste göra en tredje säsong så de kan ordna upp det här. Jag måste få veta hur det går. Men tills dess, kolla på det här. Jag vill att ni förstår att jag satt klistrad. Klistrad ska jag säga er. Och det finns lite fler klipp på youtube. Så kolla det också, det var kul.

outside the government beyond the police


Gah, vilken jävla sväng Torchwood tog i veckans avsnitt alltså. Alla avsnitt när aliengrejerna handlar om våra kompisar är ju de bästa, och nu rä det ju så himla nära. För att recappa för er som inte hängt med så har Owen Harper, Torchwoods egen läkare och player, blivit skjuten. Han är död. I förtvivlan har Jack hittat den förstörda återupplivningshandskens parhäst, och fått liv i honom igen. Självklart mycket komplikationer. Han har till och med använt uttrycket. Ni vet. I came back wrong. Eller liknande iallfall. Så döden är helt enkelt på besök. Så sjukt spännande och även sorgligt och även läskigt. I previouslyn för nästa avsnitt verkar det som att Owen inte kan jobba kvar, på grund av döden, och nu kommer pyssla med brott och andra ondskefulla saker. Det är så spännande och så mycket nu så jag flippar ut. Orkar inte vänta till nästa vecka!

onsdag 20 februari 2008

It's after 6 o'clock Lemon. What am I, a farmer?


I dagens Ask Ausiello berättas att när 30 Rock kommer tillbaka har Jack satt sin favoritidé i produktion. MILF Island hörrni, jag dör! Min kärlek till Jack Donaghy är sås tror. Kolla bara på honom

vote oprah

En annan grej som gör att jag älskar fans så mycket är denna: Jag läser i FNLforumenTWOP och de pratar om hur de ska kunna rädda serien och sånt. Det finns den här grejen jag länkade till för ett tag sen där man kan donera pengar så de kan köpa fotbollar och skicka till NBC exempelvis. Sen har de en annan idé som tydligen inte blivit så lyckad och det var helt enkelt att skicka glödlampor med posten. Efter ett tags pratande om det, och ett par försök tror jag, koms det fram till att det kanske skulle vara lite misslyckat och inte riktigt vad de ville säga om det kom fram en massa trasiga glödlampor. Det var ju för gulligt av dem. Nu har de iallafall kommit fram till vad de på något sätt tror kan vara deras stora räddning, och det är då jag bara dör av kärlek till de små liven. De tänker skriva till Oprah. Är inte det typ det gulligaste i världshistorien. Vad tänker de med?

Dollverse

Tänk att Jossfansen älskar honom så sjukt mycket. Han har alltså en ny serie på gång, Dollhouse, och innan den ens börjat produceras finns så mycket tid och intresse investerat, det är över hela internet alltså! En minigoogling på joss + dollhouse säger mig att den här fandomen är så sjukt levande. Dollverse, take it away.

tisdag 19 februari 2008

Reset


Senaste Torchwood var så himla creepy och obehagligt men så bra. Fast det slutade riktigt illa, jag ska inte spoila de av er som inte vill bli spoilade, men en grym sak var att Martha Jones inte alls var så tokig. Hon gjorde sig riktigt bra i Torchwoodmiljön. Jack Harkness var även extra flamboyant, och det var en fin bit med Ianto och en liten röd hatt.

Förra avsnittet var också helt outstanding förresten. Om ni inte kollar på Torchwood än borde ni börja nu. Det gör min tv-tid så värd!
jag har typ kollat på det här tusen gånger, men jag flippar alltså ut!

måndag 18 februari 2008

head exploding


Jag såg precis färdigt på Doctor Who säsong tre och damn! Det är så bra, min syster som inte kollar eller har koll tyckte jag var lite sjuk i huvudet som fick rys och lite blanka ögon men det gick inte att undvika. Martha Jones, som jag inte tyckt om alls, gjorde så bra ifrån sig på slutet, jag har om inte helt så åtminstone delvis ändrat mig när det kommer till henne. Det var skönt att hon lämnade doktorn som hon gjorde, och det gjorde ju absolut att man fick mycket mer respekt för henne som person, om ni förstår vad jag menar. Sen var det så fint att han ju är den sista, den absolut sista timelorden för alltid nu, och så sorgligt. Men mest, kanske mest rys var det på Kapten Jack Harkness där på slutet. Face of Boe, jag flippar totalt ut!

Nu, julspecialen och sen Martha Jones-avsnittet av Torchwood. Sen har jag inget mer tardisrelaterat på flera dagar, jag som försökt spara mig och allt. När börjar säsong fyra av doktorserien egentligen?

min topp fem: sophies choice


Min bästis heter Sofia, och jag kallar henne faktiskt för sophies choice rätt ofta. Det är inte för att festa till det just nu. Hon föddes långt bort i chingchongland för tjugofem år sen. Ibland leker vi split-screen för när hon var liten hängde de typ på poloklubben samtidigt som jag bodde i ett rivningshus på hornsgatan och hade schalakansfeber, kikhosta och röda hund samtidigt. Obs, inte alls så hemskt som det låter, men för historiens skull kan vi låtsas att det var mycket hemskt och att Sofia satt på en elefantrygg och vinkade till folket i Manilla eller något. En annan fantastisk sak är att Sofia är vad vi kallar The Unspoiler. Hon kan spoila sig själv typ tusen gånger om men sen bestämmer hon sig för att glömma bort det hon fått reda på bara för att det är så kul att se det igen för första gången, och det FUNKAR. Det är jag så imponerad av. Jag bad om topp fem saker att titta på:

1. Skins, knark och oartighet, allt jag hatar med Skins älskar Sofia med Skins, säger hon.

2. Supernatural. The fangirls love it, goes without saying, brödraskap och rockn'roll etc.

3. Nevermind the Buzzcocks. Kolla bara på Simon Amstel


4. Mad Men. Funkar även bra som radioteater. Alltså att man kan sova lite framför?

5. College Humour, på grund av Mindy Kaling, som är typ awesome blossom, som på omvägar styrt en till dom.

Om ni råkar springa på The Unspoiler på stan kan ni berätta något ni vet om tv hon snart ska se, och jag svär, man ser hur hon bara glömmer det! Bästa superkraften ever?

can't stop the signal

Alltså, jag har bara kollat på säsong ett av The Wire. Min kompis hade varnat mig innan om att det var lite svårt att förstå ibland med all slang och så. Exempelvis säger de inte police som man brukar. Det här exemplet funkar bättre i tal än i skrift. Men iallafall. Min kompis Levan skrev så himla bra om The Wire:
Hade det varit en opera hade jag varit han som på slutet rest på mig som en pil och skrikit "Bravo! Bravo!" samtidigt som jag klappat mina händer hårt och länge.

Gå och läs vad han säger hörrni, man blir så pepp!

söndag 17 februari 2008

Because I'm a cripple and I wanna listen to Nirvana


De fyra sista avsnitten av Friday Night Lights virvlade lite förbi mig, på grund av uppspeltheten och oron, så jag sa ju inte så mycket om dem. Men jag har en lista på grejer, så nu betar jag av lite grand.

När Weevil var med en liten stund, även fast han var ett svin som ställde till det för Santiago så mycket, skrek jag lite rätt ut av glädje. Vi var tvungna att pausa och kolla en gång til när han gled in i sin musclecar och bara ägde. Veronica Mars var ju en av mina stora viktiga serier, och när skådisarna kommer därifrån till annat man älskar kan man ju inte annat än att bli glad. Stackars Weevil däremot, jag har läst att han har typ nån njurgrej, det är därfor han blivit så pluffsig på senaste. Men tatueringar, det har han så många.

En annan skådis som gjort ett inhopp i Veronica Mars och nu tittar in i Dillon är ju Matt Czuchry, mer känd som Rorys Logan i Gilmore Girls, men var ju Veronicas Logans bror (fast inte på riktigt) i ett avsnitt av Mars. Fast nu blev det krångligt. Men det är kul att han är så sjukt kristen. Tänk vad Riggins har att tävla med där.

Och på tal om Riggins, vad bra han är just nu. Jag älskade när han tog med Matt och drack öl, och hur stackars Matt idoliserar honom så mycket. Hur ska det gå för Saracen egentligen. Så mycket man undrar över som man kanske aldrig får svar på, jag hatar det. Alltså, hatar det!

lördag 16 februari 2008

jag kommer ikapp lite


Lite saker att klara av:

Friday Night Lights. Nån sa till mig att de två sista avsnitten skulle vara så himla jobbiga, men jag tyckte mest det bara var så himla himla bra. Jag blir helt knäckt om det är så att de inte får göra mer. Det är tydligen prat om någon slags tv-film för att knyta ihop, och då skulle det isåfall vara det absolut sista någonsin. Men Kristin på E Online skriver att det är en del andra networks som är peppa på att ta över serien. Så det är något man kan hoppas på. Det fanns även en länk till någon slags fankampanj för att rädda serien, så gå och kolla på det här. Lite taffligt kan tänkas, men man får väl göra det man kan etc. Har ni läst vad det där svinet på NBC säger eller?

Jag har kollat på första Lost för säsongen, men är inte så himla nyfiken faktiskt. Jag känner flera som tyckt precis tvärtom, som varit osugna men tyckte det var så bra det nya. Men jag vet inte. Kanske får ge det en liten chans till. Jag brukar typ strunta i det men sen vill jag ju veta hur det ska gå ändå, så då får man ju ändå krypa till korset.

Säsong två av Torchwood, spin-offen på Doctor Who, började för ett par veckor sen, men nu har jag sett ikapp, och det är så BRA! I första avsnittet var världens bästa James Marsters med, vi känner honom bäst som Spike från Buffy och Angel. Åh vad det var grymt. Alltså, det är en så värd serie. Jag gillar den så mycket!

Jag är i mitten på säsong tre av Doctor Who också. Är så pepp på David Tennant. Tänk att jag var så orolig att jag inte skulle gilla honom, men det hade jag ingenting för. Tänkte lite att jag kanske skulle kolla på Blackpool nu, när jag är inne på BBC-produktioner och så.

Min kompis Alex kom förbi med den där versionen av Jane Eyre som gick på tv vid jul om nån såg den. Jag missade det då, men det var så bra. De kan sina historiska dramer där på BBC iallafall, det måste man säga.

Annars är jag lite för rädd fortfarande för att kolla vidare på X-Files, det får jag ta i varlig takt tror jag. Och tydligen har de skjutit upp premiären av BSG ännu lite till, de svinen. Fjärde april var det sista jag hörde.

torsdag 14 februari 2008

Yay!!!

Jag är ju sen till festen, men hörrni! Strejken är över och vårt lag har inte förlorat! Nu firar vi väl? Vi kan även mini-fira att det här är ingabyxors 100ade inlägg. Bara en sån sak! Det var allt för nu.

måndag 11 februari 2008

min topp fem: gangy


Min mormor heter Yvette och föddes i Egypten för 76 år sen. På bilden har hon sina tv-hörlurar. Om hon inte har besök hemma sitter hon en stor del av tiden framför televisionen och lyssnar i lurarna. De serier jag minns att hon tyckt mycket om har varit Little Britain och Kids In The Hall. Sketchkomedi med absurda inslag är alltså lite hennes grej. Jag tänker att det är för att hon tycker det är kul med män som klär ut sig till kvinnor.

Hon säger att det inte är anledningen att hon gillar just de serierna. Hon gillar egentligen inte tv så mycket. Mest gillar hon film. Hon har någon gång hävdat att hon haft en romans med Omar Sharif i Egypten. Det vet man inget mer om. Men hennes fem bästa filmer att kolla på, de vet vi:
1. The Butchers Wife
Mormor säger: Det enda som är dåligt med den här filmen är att den är så kort.
2. Casablanca, säger sig självt.
3. Sound Of Music
- Den borde sluta vid bröllopet, sen är det bara boooring..!
4. Änglagård
- Jag bara älskar de här två gubbarna, fnittrar mormor.
5. Vilken Hitchcock som helst.
Kolla på min mormor, hon är så gullig!!

lördag 9 februari 2008

Friday night and I aint got nobody...

Veckans avsnitt av FNL är ju det sista som skrevs innan strejken började, och det finns farhågor att det kan vara det sista någonsin. Jag har inte sett det ännu, eller förra veckans avsnitt, så spoila inte, men fy vad det har varit jobbigt på sistone. Vi pratar mer om det när jag sett avsnitten, men jag orkar inte med att det skulle ta slut för alltid. Det får inte ske. Ska vi vara tvungna att styra upp en slags Jericholiknande aktion eller, för det verkar så jobbigt och tidskrävande.

torsdag 7 februari 2008

Pleeeease att det blir sant!


Jag glömde prata om det här när jag läste det för ett par dagar sen, men ryktena om en Arrested Development-film verkar mer och mer verklighetsförankrade. Kristn på E Online skriver att både Michael Bluth och pappa Bluth sagt att de blivit tillfrågade om intresse, och självklart sagt ja. Läs om det här. New York Magazine har någon slags wishlist också, inside jokes som de vill ska få vara med i filmen. Lite kul och kan läsas här. Kan de inte göra det, snälla. Vore så grymt nu när man crushar lite extra på Michael Cera.

vad de säger om ryktena

Det skrivs mycket just nu om hur strejken typ är över och hur ska det gå med resten av säsongerna och så vidare. Det är ju inte riktigt så att vi kan slappna av och att alla manusförfattare kan sätta sig vid datorn och börja skriva igen. Joss Whedon skriver på United Hollywood om att de inte ska slappna av bara för att ryktena går att det finns en överenskommelse. Take it away, Joss.

onsdag 6 februari 2008

nörding

Jag fick det nya numret av Geek Monthly i brevlådan idag, det var en lista på 108 saker som är grymma. Jag kom fram till att jag älskade mer än hälften av sakerna de älskar. Kände mig sjukt jävla nördig. Sen hittade jag en rolig lista på The AV Club, 20 saker som är mer geeky än Monthy Python. Kände mig träffad. Hur känns det för er?

trust everyone?


som sagt har jag varit för rädd för att kolla på X-Files på rätt länge, men jag tog mod till mig idag och blev belönad på det bästa sättet med ett sjukt spännande dubbelavsnitt, komplett med backstory, Mulders syster och alienkolonisation och allt. Colony och End Game heter avsnitten, nummer 16 och 17, säsong två. Om ni inte kommer ihåg hur bra det var, börja kolla nu!

she's a marshmallow


Ofta börjar jag dagen med att kolla lite på IMDb, typ vad som hänt nyhetsmässigt, vem som fyller år, och om jag kan dagens quote och dagens trivia. Som en helt vanlig nörd gör. Dagens quote var det här, och jag dog av lycka.

Movie/TV Quote of the Day
VERONICA
If I ever die, do me a favor. Go on Oprah and tell the world that I loved kittens.

Saknar ni henne inte också?

tisdag 5 februari 2008

ständigt denna vessla


Det är ju semlans egen dag. Jag firade med, tro det eller ej, en semla, och Ture Sventon, Privatdetektiv. Den bästa julkalendern jag någonsin sett iallafall.

jag saknar billie.


Jag har sett fyra avsnitt av Dr Who sen Rose Tyler försvann. Han har en ny ledsagare nu, hon heter Martha Jones och jag har svårt att tycka om henne. Men stackars den som var tvungen att folja direkt på Rose, doktorn saknar henne ju också så mycket så man börjar gråta. Men vad är dealen med att göra Martha till någon slags proper love interest? Jag tycker det är lite smutsigt, och jag kan säge er direkt att jag kommer lacka ur om det fortsätter. Jag gillar det inte.

Billie Piper gör ju tv-versionen av Belle du Jour nu, som handlar om en helt vanlig lyxhora i London. Den har varit rätt utskälld och så, jag har inte sett den, någon som har en rapport? Och spoilerkänsliga, titta bort nu, men jag har läst att Rose kommer tillbaka till doktorn i fyra avsnitt i säsong fyra. Jag är bara orolig att det går åt helvete, they always come back wrong.

teasers

Det har släppts lite fler promos inför säsong fyra av Battlestar Galactica nu. Kolla på SciFisidan. Snart är det mars, vi vet bara inte vilket datum det blir. Men det är inte så långt kvar nu.

måndag 4 februari 2008

..!

Förra veckan när mitt internet var nere skrev jag lite anteckningar på mitt skrivbord på datorn, här är dom:

Ok, så Dr Who, Billie Pipers sista avsnitt, tårar, tårar överallt. Fy fan vad det var sorgligt. Och nu är jag klar med första säsongen av Torchwood också, och det är guld alltihop. Nu när jag tänker på drömresmål vill jag mest åka till Cardiff för att få en känsla av the rift. Eller nåt. Men jag är orolig att kolla vidare, för vem ska kunna vara en lika bra ledsagare som Billie Piper? Orolig!

Vad gäller X-Files har jag av skräck inte sett nåt på säkert två veckor. Min kusin som ligger på säsong sex säger att det efter typ säsong fyra är så mycket läskigt att han bara kollar på myth-arc-avsnitten. Jag tänkte ta mig samman och kolla några avsnitt i veckan. Ser fram emot att veta mer så klart, men är så rädd så rädd.

Kollar säsong två av Arrested Development. Åh, jag skrattar och skrattar.

En sak, jag har missat alla Gynnings program. Det är synd och skam. Allt jag vill är att kolla på Gynning. Har nån spelat in en VHS?